Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Osim: Psihički smo puno bolji nego prošli put

100820_Amar_Osim

Mi očito moramo sve duplo raditi, u odnosu na ostale, kako bismo došli do nečega, rekao je Osim

Nogometaši Željezničara večeras u 19 sati igraju susret prvog pretkola Evropske lige protiv Maccabija u Haifi.

Prvi meč je odgođen jer je pet članova bh. tima bilo pozitivno na koronavirus.

Pred ovaj susret šef stručnog štaba tima s Grbavice Amar Osim kazao je da će biti veliki uspjeh ako se utakmica odigra, zbog svega što se ranije dešavalo.

– Na psihičkom planu smo mnogo bolji nego prošli put, jer smo išli tri, četiri dana nakon poraza od Mladosti, kada smo svi bili “down”. I sad bi bio uspjeh ako se utakmica odigra, jer mi očito moramo sve duplo raditi, u odnosu na ostale, kako bismo došli do nečega, rekao je Osim, te dodao da su analizirali ekipu Maccabija.

– Doveli su još jednog stopera iz Srbije, ali nisam siguran može li igrati protiv nas. Ostatak tima je sličan onome koji je igrao pripremne utakmice i u prvom kolu prvenstva. Znamo njihove dobre strane, ali i slabosti, rekao je Osim, te dodao da motiv, inat i činjenica da mogu igrati evropsku utakmicu, što je poseban doživljaj, može izvući iz njegovog tima neke stvari koje inače ne pokazuju.

Generalni sponzor prenosa utakmice između Maccabija i Željezničara je kompanija BH Telecom, a susret možete gledati na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/posts/3205384429543283