Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener željezničara

Osim: Trebali smo gubiti više od 1:0 jer smo bili bljak

amar osim

Hvala Sarajevu na gostoprimstvu sve je bilo korektno, gospodski, ali moram reći da jedva cekam naš naredni susret

Nakon remija Sarajeva i Željezničara u zaostaloj utakmici devetog kola m:tel PLBiH, održana je press konferencija, a prisutnim medijima prvi se obratio trener Željezničara, Amar Osim.

“Utakmica bila riješena u prvom poluvremenu. Trebali smo gubiti više od 1:0 jer smo bili bljak. Sarajevo je super ekipa, ali su bili bolji jer smo mi bili loši. Bili smo bolji drugo poluvrijeme, sasvim zasluženo izjednačili i iznenađujuće bili svježiji od Sarajeva, koje ima malo utakmica. Sada ostaje žal sto nismo igrali kada je trebalo jer bi sigurno pobijedili. Kada smo dobili 5:2 oni su tri dana prije toga igrali negdje. Mislim da to nešto govori. Iako smo imali šansu za pobjedu, pobjedu nismo zaslužili. Hvala Sarajevu na gostoprimstvu sve je bilo korektno, gospodski, ali moram reći da jedva cekam naš naredni susret.

U prvom poluvremenu je zamijeno Mladena Vesleinovića, a Osim je objasnio taj potez.

“Žalio se na povredu, ali je bio loš, kao i svi ostali, počevši od mene. Izgledali smo kao da smo na terminu, nezagrijani.”

U drugom poluvremenu Željo je proigrao.

“Natjerali smo Sarajevo da pokaže svoje slabosti. Sa najboljom ekipom u ligi, Sarajevo to jeste, bili smo bolji”, istakao je Osim, koji se na kraju dotakao i Ivana Lendrića.

“Drugo poluvrijeme je bio dobar, ali je imao dobre igrače iza sebe, on zavisi od njih. Bio je dobar. Lendrić je jako koristan.”