Fudbal

Trener Željezničara

Osim: Tukli smo se, borili, nismo spuštali ruke

10/04/2021
Foto: D. Hajdarbašić/FK Željezničar

Igrači su pod stresom zbog zbivanja na samoj utakmici, rezultat utakmice utječe bitno na stanje uma na terenu, kaže Osim

Željezničar je na Grbavici odigrao neriješeno sa ekipom Mladosti 4:4, a tim povodom obratio se trener plavih Amar Osim.

– Pokušati analizirati ovakvu utakmicu biće nesuvislo. Nakon pet kola gdje nismo dali gola, damo četiri i ne pobijedimo, da Mladost da četiri gola u gostima i ne pobijedi. Imali smo deset stopostotnih šansi pored golova, a kako smo igrali danas, da su oni imali isti broj igrača, dali bi 12 golova. Prva minuta prečka, treća minuta gol, nije OK, ne prođe pet minuta drugi gol, vratiš se nakon toga i nakon 15 sekundi primiš novi gol. Doživio si treći šok, pomoglo nam je isključenje da se dohavizamo, oni su bili manje opasni, realizacija je katastrofalna po nas, po našu statistiku, imali smo četiri zicera nismo dali drugi gol tek smo smanjili u 68. minuti, rekao je Osim, te nastavio:

– Totalno neefikasni, a u odbrani ne postojimo, čitava ekipa. Pomogao nam je protivnik u smislu da ima jako opasne igrače, Hadžića nismo imali pod kontrolom, Hiroš je bio jako raspoložen, i on se ugasio kada su imali igrača manje, mi to nismo znali iskoristiti, bez obzira na veliki broj prilika. Igrači su pod stresom zbog zbivanja na samoj utakmici, rezultat utakmice utječe bitno na stanje uma na terenu. Ono što radiš, nama se obije ili ne obije o glavu. Bilo je nesigurnosti u napadu, nismo mogli riješiti situacije u napadu, dobiješ to što dobiješ, na kraju daš četiri gola. Nismo dali pet kola nijedan, sad smo dali četiri, tukli smo se, borili, nismo spuštali ruke, loša stvar je što smo izgubili dva boda kući protiv ekipe od koje nismo željeli da izgubimo, kazao je Osim.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Radnika. Susret u Bijeljini počinje u 17 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.