Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Osim: U ovoj ligi svako svakoga može pobijediti, biće još ovakvih rezultata

osim-1

Smatra kako Željo nije uspio nadoknaditi izostanke igrača u ovom susretu

Trener Veleža Feđa Dudić nakon pobjede u derbiju na Grbavici protiv Željezničara (0:2) smatra kako je njegovu ekipu pogledala sreća koju je tako dugo prizivao…

“Možda smo danas najmanje zaslužili da pobijedimo, ali sreća nas je pogledala. Željo nas je nadigrao, posebno u prvom dijelu, ali to je fudbal. Ovo je našim navijačima najveći poklon. Čestitam našim navijačima, jedino su oni uspjeli ovako da se čuju na Grbavici osim navijača Sarajeva”, govorio je Feđa Dudić nakon utakmice.

“Najviše mi je drago što smo protiv vodećih ekipa igrali dobro. To je pokazatelj da posjedujemo kvalitet. Zadovoljni idemo na pauzu, napravit ćemo analizu i probati dovesti kvalitetna pojačanja”, dodao je Dudić.

Trener Željezničara Amar Osim takođe se osvrnuo na današnju utakmicu.

“Imali su sreću da iz prvog prelaska centra daju gol, iz prekida, gdje mi imamo problem. To im je pomoglo da još više ostanu koncentrisani na ono što su trebali uraditi. Golman je neke stvari odradio izvanredno. Naopako je krenulo i tako je završilo. Mi smo kampovali u šesnaestercu, a oni su tri puta prešli centar i dali gol”, govorio je nakon utakmice Amar Osim.

Smatra kako Željo nije uspio nadoknaditi izostanke igrača u ovom susretu.

“Falilo nam je igrača, falilo nam je važnih igrača, ovi koji su danas igrali nisu uspjeli zamijeniti one koji su izostali. Nismo bili nastrojeni killerski da damo neki gol i okrenemo utakmicu u našu korist. Žao mi je što smo pokvarili dojam koji smo ostavili kroz cijelu polusezonu. Vidite kakva je liga, svako može svakoga pobijediti, ne treba čuditi to što se dešavaju ovakvi rezultati, bit će ih još”, utješno je konstatovao Osim.