Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hnl

Osmankovićeva Lokomotiva zbog zaraze igrača zatražila odgodu meča s Hajdukom

osmankovic lokomotiva dinamo (1)

Prošlog vikenda je prvi put u HNL-u odgođena utakmica zbog korona virusa

Odgođena je utakmica 9. kola HT Prve lige Lokomotiva – Hajduk koja se trebala odigrati 24. oktobra s početkom u 17:05 sati.

Razlog je korona koja je poharala Lokomotivu, ekipu čiji je član i dojučerašnjih stoper Željezničara Kemal Osmanković.

“NK Lokomotiva dostavio je dana 21.10.2020. obavijest da je nakon obavljenog testiranja cijele ekipe utvrđena zaraza korona virusom kod četiri igrača te još dva imaju epidemiološku mjeru samoizolacije. Zbog toga NK Lokomotiva nije u mogućnosti nastaviti redovno takmičenje i traži odgodu utakmice 9. kola HT Prve lige Lokomotiva-Hajduk.

U skladu s propisima HNS-a i odluci Takmičarske komisije HNS-a sa sjednice održane 06.08.2020.g. kojom je dano ovlaštenje povjerenicima takmičenja za odgodu pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude 6 ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK Lokomotive donijeta je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim takmičenjima i Propozicija takmičenja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno”, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Prošlog vikenda je prvi put u HNL-u odgođena utakmica zbog korona virusa. Tada je na dan utakmice s Osijekom otkriveno da su dvojica igrača Lokomotive pozitivna, a još petorica su imala povišenu temperaturu, što je jedan od glavnih simptoma zaraze.