Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka navijačima

Ostaje li Modrić u Realu? “I ništa… do iduće sezone”

modric benzema yt

Veznom igraču ugovor istječe za mjesec dana, 30. juna, a mediji već sedmicama nagađaju da će dobiti novi jednogodišnji do 30. juna 2023.

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić, slaveći u nedjelju navečer naslov prvaka Evrope na stadionu Santiago Bernabeu, oprostio se od navijača Real Madrida riječima “do iduće sezone” čime je dao naslutiti da će mu klub produžiti ugovor koji istječe 30. juna.

Real Madrid je u subotu u Parizu pobijedio 1:0 Liverpoola u finalu Lige prvaka, a u nedjelju su igrači proslavili s navijačima u centru Madrida te na svom stadionu.

“Nevjerovatno je što smo postigli ove godine, jako smo zadovoljni”, rekao je 36-godišnji Modrić, najstariji igrač u ekipi.

Real Madrid je prethodno osvojio špansko prvenstvo i Superkup.

“Želim zahvaliti publici na podršci tokom čitave godine, bili su uz nas u teškim trenucima, kada smo preokretali negativan rezultat”, rekao je Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

“I ništa… do iduće sezone”, pozdravio se na travnjaku stadiona dok su s razglasa odjekivali stihovi “Campeones, campeones”, prenosi Hina.

Veznom igraču ugovor istječe za mjesec dana, 30. juna, a mediji već sedmicama nagađaju da će dobiti novi jednogodišnji do 30. juna 2023.

Modrić igra za Real Madrid od 2012. godine te je s njime osvojio 20 trofeja, od čega pet Liga prvaka.