Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odigrano 32. kolo

Ostalo je još jedno kolo Premijer lige, sve osim prva dva mjesta je velika nepoznanica

Foto: Damir Hajdarbašić/ www.fkz.ba
Sa utakmice Željezničar - Posušje

Treba napomenuti da je današnji susret bio u znaku oproštaja Samira Bekrića koji je igrao samo prvih devet minuta. Teren je napustio u suzama, a ispraćen je ovacijama s tribina

Odigrano je 32. kolo Premijer lige BiH, a osim poretka prva dva mjesta na tabeli ništa se više ne zna, te će konačna odluka pasti sljedeće nedjelje.

Najefikasnija utakmica odigrana je u Vrapčićima gdje je viđeno osam golova, pobjedu je odnijelo Sarajevo slavivši sa 5:3.

Oproštaj Bekrića

Željezničar je na Grbavici teškom mukom slomio žilavo Posušje, iako to rezultat na prvi pogled ne pokazuje (3:0). Plavi su do pobjede došli tek u drugom poluvremenu. Mrežu Posušaka načeo je Hodžić u 84. minutu, četiri minuta kasnije pogodio je Štilić a za konačnih 3:0 bio je precizan Amoah.

Treba napomenuti da je današnji susret bio u znaku oproštaja Samira Bekrića koji je igrao samo prvih devet minuta. Teren je napustio u suzama, a ispraćen je ovacijama s tribina.

Sloboda je u Banjoj Luci u jednom trenutku imala spasonosna tri boda kada je povela sjajnim golom Delića u 9. minuti. Tuzlaci su imali i niz dobrih šansi da uduplaju prednost, ali hladan tuš je stigao u 35. minuti kada je nakon drame pred golom Bukvića loptu u mrežu pospremio Lazić.

Potpuni preokret se dogodio kada je Blagaić pogodio u 56. minuti. Gol nade za Tuzlake i izjednačenje postiže Alić u 73. minuti, a samo 30 sekundi kasnije za pobjedu Borca pogađa Kulašin.

Važna pobjeda za Tuzla City

Tuzla City je šokirao Igman u Konjicu. Došli su do vodstva već u 4. minuti kada je pogodio Hadžić i tu prednost su sačuvali do kraja utakmice.

Široki ostaje u utrci za Evropu pošto je na Pecari savladao Slogu sa 1:0. Gol odluke postigao je Čavar u 39. minuti.

Prije početka ovog kola poznato je od ranije da je Zrinjski prvak BiH, dok je Borac osvojio drugu poziciju.

Odluka o četvrtom putniku u Evropu i o tome koja dva kluba ispadaju iz Premijer lige bit će donesena naredne nedjelje u posljednjem kolu.

Foto: Screenshot