Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajac s Gibraltara ponizio škotskog velikana (VIDEO)

Lee Casciaro

Lee Casciaro za dva mjeseca navršava 35 godina, gibraltarski je policajac, a u slobodno vrijeme nastupa za lokalni tim nazvanu poput nekog punk ili heavy metal banda, Crveni goblini. I da, za njih zabija pobjednički gol u Ligi prvaka jednom od najslavnijih klubova svijeta.

Ali, nije najpoznatiji gibraltarski policajac neki bezveznjak ili naivac. Godinu dana prije nego što je presudio timu vrijednom preko 50 miliona eura pod vodstvom Brendana Rodgersa, bivšeg trenera Liverpoola kojem je ovo bio debi na klupi Bhoysa, zabio je također historijski pogodak, za gostujuću pobjedu 2:1 kod andorske Santa Colome u 1. pretkolu Lige prvaka.

Lincoln Red Impsi postali su tako prvi klub britanskog prekomorskog teritorija od 30 hiljada stanovnika koji je prošao euro pretkolo.

https://youtu.be/epdGGhJXk2g

Još jedno ljeto ranije, Casciaro je debitovao za Gibraltar u “domaćem” susretu kvalifikacija za Euro, porazu od Poljske 0:7, koji reprezentacija minijaturnog britanskog dominiona igra, kao i sve ostale službene utakmice, u portugalskom Algarveu, jer ponavljamo, stadion na kojem se Celtic neviđeno blamirao, ne ispunjava kriterija igranja kvalifikacijskih utakmica reprezentacija.

Škoti su već imali prilike upoznati gibraltarskog policajca-golgetera, jer prije nego što je zabio za poraz njihovog prvaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u proljeće prošle godine postigao je gol i protiv reprezentacije Škotske na kultnom Hampden Parku.
Njegov pogodak u Glasgowu donio je izjednačenje Gibraltaru, koji je na kraju ipak teško stradao 1:6, a kvalifikacije za Euro završio je s porazima u svih deset utakmica i gol-razlikom 2:56.