uhapšen, pa pušten

Osumnjičeni za brutalno ubistvo vođe “Alkatraza” lociran u Grčkoj

kica ubistvo

Nezvanično, mladić M. B. je sin jednog poznatog biznismena, ali već neko vrijeme se kreće u problematičnom društvu i postao je blizak jednoj od najjačih navijačkih grupa

Mladić M. B., koga srpska policija dovodi u vezu sa likvidacijom jednog od vođa navijača beogradskog Partizana Ljubomira Markovića Kiće (39) 1. novembra prošle godine, lociran je u glavnom gradu Grčke. No, prema pisanju beogradskih medija, teško da će završiti u Srbiji.

– Osumnjičenom se stavlja na teret da je direktni izvršilac ubistva i za njim je izdata potjernica. Njega je nedavno grčka policija uhapsila, ali je ubrzo pušten jer, navodno, protiv njega nije bilo dokaza. Ovo je krajnje neuobičajen postupak da lice za kojim je raspisana međunarodna potjernica, pogotovo za najteže krivično djelo, bude pušteno na slobodu – kaže izvor iz istrage za beogradski Kurir.

Nezvanično, mladić M. B. je sin jednog poznatog biznismena, ali već neko vrijeme se kreće u problematičnom društvu i postao je blizak jednoj od najjačih navijačkih grupa.

– Motiv za ubistvo Markovića direktnom izvršiocu nije njegova materijalna korist. On je prihvatio da obavi ovaj surovi posao kako bi se dokazao u navijačkom miljeu i popeo se na više mjesto u hijerarhiji. Napadnuti Marković i osumnjičeni su se lično znali sa stadiona i Marković ga je prepoznao. Znao je šta se sprema i ko može da stoji iza napada, zato je i počeo da bježi i nije pokušao da se odbrani i potegne pištolj iako je i on bio naoružan – tvrdi isti izvor.

On se poslije ubistva sklonio iz Srbije u Grčku, gdje boravi već duže vrijeme.

Podsjećamo, Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa zloglasne navijačke grupe “Alkatraz” likvidiran je 1. novembra prošle godine u Ulici Grčića Milenka kada je izlazio sa malog fudbala. Cijeli zločin snimile su kamere za video-nadzor.

– Napadač je bio dobro upoznat i sa kretanjem žrtve, ali je imao i druge važne informacije, ko će biti s Markovićem u trenutku napada i kuda da bježi. Vjerovatno je imao i logističku podršku da se brzo udalji sa lica mjesta. Iako je Kića bio okružen prijateljima sa kojima je igrao mali fudbal, napadač, obučen u kaput, prošao je između njih, prišao Markoviću i počeo da puca. Marković je pokušao da pobjegne, ali je pogođen pao na benzinskoj pumpi. Ubica mu je prišao i ovjerio ga – kaže sagovornik.

Svađa na tribini

Nekoliko dana pre likvidacije Ljubomira Markovića navodno je došlo do velike svađe između navijača Partizana uoči utakmice sa Manchester Unitedom, a navodno je jedan od aktera te svađe bio i pokojni Marković. Među Grobarima već decenijama traju međusobni sukobi zavađenih frakcija, a u tim sukobima do sada je poginulo više desetina ljudi.