Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daniel Parejo

Osvetio se voljenom klubu: Plakao je zbog njih, a sad im je zabio za pobjedu (VIDEO)

parejo

Prije dva mjeseca je taj isti Dani Parejo, kapiten, legenda Valencije i igrač koji je u devet godina odigrao 383 utakmice za taj klub, postigao 63 gola i namjestio samo jedan manje, na svojoj koži osjetio da u modernom fudbalu nema mjesta osjećajima

Dani Parejo bio je ključni igrač Villarreala na utakmici protiv Valencije u kojoj je ekipa s El Madrigala osvojila tri boda u ostala na vrhu tabele.

Pobjedu Villarrealu su donijeli Alcacer pogotkom s bijele tačke u 6. minuti i Dani Parejo golom u 69. minuti. Valencia je jedini gol zabila u 37. minuti preko Guedesa.

Iako je njegov gol presudio “Šišmišima” Parejo ga nije slavio jer ga je zabio Valenciji, svom bivšem klubu u kojem je i dalje omiljen među navijačima.

Podsjetimo, prije dva mjeseca je taj isti Dani Parejo, kapiten, legenda Valencije i igrač koji je u devet godina odigrao 383 utakmice za taj klub, postigao 63 gola i namjestio samo jedan manje, na svojoj koži osjetio da u modernom fudbalu nema mjesta osjećajima, zahvalnosti ili romantici, piše Index.hr.

Iako je tek napunio 31 godinu, Transfermarkt ga procjenjuje na 20 miliona eura, a nedavno završenu sezonu je ovaj veznjak odigrao jako dobro (47 nastupa, deset golova i šest asistencija), saznao je da ga je klub u sklopu rekonstrukcije ekipe otpisao i prepustio Villarrealu. Da bi šok po odbačenog velikana Valencije bio veći, niko iz kluba to nije rekao Pareju, nego njegovom agentu.

Kada se djelomično pribrao od ovakvog otpisa, Parejo je zamolio klub kojem je vjerno služio, a koji ga je tako bezdušno odbacio, da mu dopusti da se od navijača oprosti obraćanjem sa stadiona Valencije. To mu nije dozvoljeno, pa se Parejo s navijačima Valencije pozdravio videokonferencijom koju je snimao iz svoje kuće.

Pri tome je bio vidno potresen dok je, okružen fotografijama u dresu Valencije, govorio kako mu je neizdrživo teško otići iz kluba koji mu je sve.

– Ovaj klub je moj život i želio sam u njemu završiti karijeru, ali nisu mi dali. Uvijek sam govorio da u Valenciji imam dvije kuće, jednu u kojoj živim, a druga je Mestalla. Sada sam ostao bez jednog doma, požalio se Parejo, nakon čega je slijedio najtužniji dio njegovog obraćanja:

– Pokušao sam sinu Daniju objasniti da ću sada igrati za drugi klub i da više neću nositi dres Valencije, ali on me ne razumije i blijedo me gleda. Kako bi i shvatio kada on kao i ja zna samo za Valenciju. Pitao me: “Tata, zašto odlaziš iz Valencije, pa ti si oduvijek tu?”. Odgovorio sam mu: “Tako ti je to u nogometu. To je tako tužno”, jedva je procijedio Parejo i počeo plakati.

Ovo je duboko dirnulo španske ljubitelje fudbala, a Marca i As, najveći sportski dnevni listovi, na udarnim su mjestima objavili vijest o potresnom Parejovom oproštaju od voljenog kluba te kritikovali sramotan odnos Valencije prema njenom junaku.

Sada su dobili nastavak priče, onaj u kojem je Parejo izašao kao pobjednik i još jednom pokazao da se radi o istinskom majstoru.