Zdravko Mamić

“Otišao sam u Banoviće, do rudnika u kojem radi Ajdinov otac…”

mamić izručenje
mamic

Imao sam želju da u jednom ljudskom razgovoru porodici objasnim situaciju te da se mladić vrati u Dinamo

Sportske novosti dobile su informaciju da je Zdravko Mamić pokušao vratiti velikog talenta Ajdina Hasića u Dinamo. Iz Međugorja je doputovao u Banoviće kako bi stupio u kontakt s porodicom Hasić, ali se vratio neobavljena posla, njegov put bio je uzaludan.

Mamić se javio tokom poslijepodneva.

– Istina je da sam bio u Banovićima. Otišao sam do rudnika u kojem radi Ajdinov otac. Ljudi su me sjajno dočekali ispred rudnika, kontaktirali su oca, javio se i kazao mi da će doći na razgovor. Međutim, nakon deset minuta je nazvao kazavši da mu je advokat Radić zabranio bilo kakvu komunikaciju sa mnom. Nije mi to drago, imao sam želju da u jednom ljudskom razgovoru porodici objasnim situaciju te da se mladić vrati u Dinamo. Ali očito se radi o klasičnoj prijevari. Dinamo je u najboljoj vjeri postupao gospodski, naravno da je ispao naivan, ali ovo je zaista prava prijevara – kazao je Mamić.

Tako je dug put završio bez rezultata. Inače, kad se radi o “slučaju Hasić”, u medijima se nedugo nakon njegova odlaska iz Dinama pojavila informacija da će uskoro odjenuti dres Reala iz Madrida. Iz Maksimirske 128 su kontaktirali Real.

Glavni direktor Reala Jose Angel Sanchez odgovorio je na mail iz Dinama kazavši da Hasić nije kod njih, ali da za njega postoji interes, stupili bi u pregovore sa zagrebačkim klubom. Sanchez je u mailu napisao da Realu, aktuelnom prvaku Evrope, ne pada napamet na takav način dolaziti do mladih igrača. Iako se Mamić vratio neobavljena posla, čini se da ova priča oko odlaska Ajdina Hasića još nije ni blizu završetka, modri klub će svakako zatražiti pravnu zaštitu.