Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

To je posao

Otkrivene tajne klauzule ugovora o prodaji Coutinha Barceloni

coutinho u januaru prešao u barcelonu
coutinho

Liverpool je u ugovor po kojem je Coutinho prešao na Camp Nou ubacio klauzulu po kojoj je uspostavljen tajni sporazum koji se tiče buduće prodaje igrača

Liverpool je u januaru ove godine potpisao ugovor po koje je Philippe Coutinho prešao u redove šapnskog giganta Barcelone.

Katalonski klub je pristao na odštetu od 106 miliona funti. Ali su u ugovor uključeni neke klauzule koje do sada javnosti nisu bile poznate.

Prije svega, Liverpool je u ugovor ubacio klauzulu po kojoj je s Barcelonom uspostavljen tajni sporazum koji se tiče buduće prodaje igrača. A, prema toj klauzulu Barcelona do 2021. ne može potpisati više nijednog igrača Liverpoola.

Zanimljivo je da Barcelona još uvijek duguje dio novca Liverpoolu. Konkretno, 36 miliona funti od dogovorenog iznosa obeštećenja. Ali, da bi taj iznos dobili treba da budu ispunjeni određeni uslovi.

Liverpool je pristao na isplatu u ratama. I to uz uslove. Redsi će od tog iznosa koliko im se još duguje dobiti dio od 17 miliona funti kada Brazilac skupi 100 nastupa u dresu Barce.

I ovaj iznos se isplaćuje u ratama. I to od 4,4 miliona funti svaki put kada Brazilac skupi 25 nastupa za klub s Camp Nou stadiona.

Trenutno, Coutinho je 29 puta nastupio u dresu Barcelone, što znači da je Liverpool dobio prvu ratu od tih 17 miliona funti po toj klauzuli.

Liverpool je, piše Mirror, dobio još 4,4 miliona funti iz Barcelone nakon što su se Katalonci kvalificirali za Ligu prvaka u Coutinhovoj u prvoj sezoni u klubu.

Isti izos prema klauzuli u ugovoru leći će na njihov računa ako Barcelona i na kraju ove sezone izbori nastup u Ligi prvaka – što je vrlo vjerovatno. Još 4,4 miliona funti Redsi će inkasirati ako Barca osvoji Ligu prvaka.