Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriveno kako je Mourinho izvrijeđao sudije

Mourinho

Engleski nogometni savez objavio je razloge kažnjavanja Josea Mourinha, koji je zbog vrijeđanja sudija kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja svoje ekipe i sa 40.000 funti.

Mourinho je u poluvremenu utakmice koju je Chelsea s 1:2 izgubio od West Hama nezadovoljan suđenjem verbalno napao sudije.

“Kada smo moje kolege i ja napustili travnjak na poluvremenu i krenuli prema našoj svlačionici gospodin Mourinho, Chelseajev menadžer, nas je čekao očito uzrujan i započeo je agresivno ispitivati o nekim odlukama. Radije nego da javno razgovaram s njim, pozvao sam ga da uđe u svlačionicu u pratnji Simona Suttona, šefa West Hamovog osiguranja. Mourinho me pitao o nekim startovima, ofsajdu i izbacivanju s gol linije, a ja sam mu dao kratke odgovore.

Nakon toga sam ga zamolio da izađe iz svlačionice, što je on odbio. Zamolio sam ga ponovno. Nakon što je opet odbio pitao sam gospodina Suttona da ga isprati iz prostorije. Tada je gospodin Mourinho postao vrlo agresivan. Počeo je vikati: “Vi je… sudije ste slabe. Wenger je u pravu za vas, je… ste slabi'” Savjetovao sam gospodinu Mourinhu da u drugom poluvremenu ne zauzima svoju poziciju u tehničkom sektoru zbog svog postupka“, stoji u iizvještaju sudije Jona Mossa.

Mourinho je, nakon što je saznao za kaznu, poručio da neće gledati sljedeću utakmicu Chelseaja protiv Stokea, te da će rezultat pratiti na mobitelu.