Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

danski nogometaš

Otkriveno koliku je kompenzaciju Inter dobio od UEFA-e zbog Eriksenove nesreće

eriksen nosila (1)

Calciomercato je na temelju Interova finansijskog izvještaja sada objavio da se radilo o odšteti od tri miliona eura, na osnovu toga što se incident dogodio na utakmici pod njenom nadležnošću

Nakon što je Christian Eriksen kolabirao na utakmici Danske i Finske na prošlogodišnjem Euru, ugradili su mu defibrilator, ali zbog pravila u Italiji, to ga je spriječilo da nastavi igrati za tamošnje klubove. Zato mu je Inter nekoliko mjeseci kasnije dao raskid ugovora kako bi mu omogućio da karijeru nastavi drugdje.

Ipak, Inter nije ostao bez baš ikakve odštete za nesreću zbog koje je izgubio sjajnog veznjaka. Iako se nagađalo da je dobio kompenzaciju od UEFA-e, Calciomercato je na temelju Interova finansijskog izvještaja sada objavio da se radilo o odšteti od tri miliona eura, na osnovu toga što se incident dogodio na utakmici pod njenom nadležnošću.

Eriksen je u Inter stigao iz Tottenhama u januaru 2020. za 27 miliona eura te sakupio 60 nastupa u svim takmičenjima i osvojio italijanski kup. Nogometu se vratio u Brentfordu, s kojim je potpisao šestomjesečni ugovor nakon odlaska iz Intera, a ovog je ljeta kao slobodan igrač potpisao na tri godine za Manchester United.