Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Liverpoola

Otkriveno šta je značila Salahova proslava gola

salah (1)

Uz Salaha je igrao u tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji gdje je Egipat nastupio u grupi

Egipćanin Mohamed Salah bio je nezaustavljiv u prvom kolu nove sezone engleskog prvenstva protiv Leeds Uniteda na Anfieldu. Napadač je postigao tri pogotka u odličnoj utakmici koja je završila rezultatom 4:3 za Liverpool.

Upravo je Salah u 88. minuti postigao pobjedonosni pogodak za domaćine iz kaznenog udarca.

Nakon što je postigao pogodak za veliko slavlje ekipe Jürgena Kloppa, Salah je proslavio isplaženim jezikom i prekrivanjem ušiju rukama. Kasnije je otkriveno kako je imitirao proslavu bivšeg reprezentativnog saigrača Moamena Zakarije kojemu je dijagnosticirana rijetka neurodegenerativna bolest ALS koja napada moždane stanice i leđnu moždinu.

Bivši igrač Al Ahlyja profesionalno ne igra nogomet od decembra 2018. godine, a uz Salaha je igrao u tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji gdje je Egipat nastupio u grupi.

Igrači Al Ahlyja su u petak nakon pobjede protiv Ismaily SC-a također proslavu posvetili bivšem saigraču Zakariji koji se javio putem Twittera.

“Uživao sam u jednom od najljepših dana u svom životu. Bio je to jedan od najslađih dana u posljednje dvije godine. Zahvaljujem svim navijačima. Vaše molitve me vode do brzog oporavka”, napisao je Zakaria.