Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren Međunarodni simpozij sporta “SIMPOSAR 2015”

SIMPOSAR 2015

Međunarodni simpozij sporta “SIMPOSAR 2015” pod radnim nazivom “otkrivamo tajne uspjeha u sportu” počeo je danas u Domu mladih u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Četvrti međunarodni simpozij sporta otvoren je filmom “Bićemo prvaci sveta” beogradskog reditelja Darka Bajića, koji se proslavio serijom “Sivi dom”.

Idejni tvorac i direktor “Simposara” Sabahudin Topalbećirević rekao je da ovaj način otvaranja simpozijuma izabran upravo iz razloga što postoji mali broj sportskih filmova u svijetu, te naglasio da je sport najvažniji promotor jedne zemlje, u šta se uvjerila i BiH.

Simpozijum je otvorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Na otvaranju su bili košarkaški kadeti BiH predvođeni selektorom Josipom Pandžom koji slijedeće godine nastupaju na svjetskom prvenstvu u Španiji.

Na ceremoniji otvaranja simpozijuma i premijeri filma pojavila su se broja uvažena imena iz svijeta sporta BiH i regije: Ivica Osim, Željko Jerkov, Dragan Džajić, Rato Tvrdić, Amel Tuka, njegov trener Gianni Ghedini, Zdravko Reić, Samir Avdić, Husref Musemić, Elvir Bolić, Damir Mršić, Zlatan Nalić, Stanko Poklepović i mnogi drugi.

Simposar se nastavlja predavanjima sutra i prekostura u hotelu Evropa u Sarajevu.