Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni napadač

Ovako je Zlatan Ibrahimović složio najboljih 11 s kojima je igrao u karijeri

ibrahimović
Foto: Screenshot/ YouTube
Zlatan Ibrahimović

Odabrao je 10 saigrača, a u napad je, naravno, stavio sebe

Zlatan Ibrahimović objavio je u nedjelju navečer kraj velike karijere. Oprostio se u 42. godini kao igrač Milana.

Prije nekoliko godina legendarni švedski napadač je složio najbolju ekipu od igrača s kojima je nastupao tokom karijere. Odabrao je 10 saigrača, a u napad je, naravno, stavio sebe, podsjeća Index.hr.

Na golu je Gianluigi Buffon, italijanski golman s kojim je Zlatan igrao u Juventusu od 2004. do 2006. godine. “Zid”, tako je Buffona opisao Ibrahimović.

Desni bek je Lilian Thuram, još jedan nogometaš iz te generacije Juventusa. Thiago Silva, s kojim je Zlatan igrao u Milanu i PSG-u, jedan je stoper, a drugi je Alessandro Nesta. Na poziciju lijevog beka je stavio Maxwella, svog velikog prijatelja i igrača za kojeg kaže da je najelegantniji s kojim je igrao.

“Vieira je najviše utjecao na moju karijeru”

Patrick Viera – Xavi – Pavel Nedved, tako izgleda vezni red Zlatanove najjače ekipe. “Zbog Vieire sam bolji nogometaš. Radio je kao mazga na terenu i on je saigrač koji je najviše utjecao na moju igru. Xavi je Mister Perfect, tip koji nikad nije griješio, a Nedved je mašina i najveći profesionalac s kojim sam igrao.”

U napad je uz sebe stavio Lionela Messija i Ronaldinha. “Messi je u stvarni svijet stigao s PlayStationa, najbolji igrač svih vremena. Ronaldinho – genije. S njim niste igrali nogomet, u njemu ste uživali.”

Na klupu je stavio Julia Cesara, Andresa Iniestu, Fabija Cannavara, Gennara Gattusa i Clarencea Seedorfa.