Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

El loco

Ovako su Bielsu dočekali kod kuće nakon što je uveo Leeds u Premiership (VIDEO)

bielsa

Bielsa rijetko pokazuje emocije, a kada to i radi, onda se mršti i urla. Međutim, čak je i on bio vidljivo dirnut ovakvom zahvalom navijača te, što je za njega rijetko, nasmijan

Leeds United, kultni klub engleskog i evropskog nogometa, koji je osvajao sve domaće trofeje te igrao u finalima za dva kontinentalna, poslije 16 godina vratio se u Premiership.

Nakon što se slavni klub u navedenom razdoblju potucao i po trećoj ligi, konačno je opet tamo gdje mu je mjesto po tradiciji, značaju i navijačima.

Upravo su oduševljeni navijači tim povodom na nesvakidašnji način zahvalili najzaslužnijem za veliki povratak, prenosi Index.

Marcelo Bielsa, sjajni, karizmatični, ali i kontroverzni argentinski trener zvan El Loco ili “luđak”, nakon poraza West Bromwicha kod Huddersfielda matematički je osigurao plasman u Premiership dva kola prije kraja.

To je izazvalo delirij u Leedsu, čiji su navijači okružili Bielsinu kuću i skandirali mu. Nagurani na zid trenerovog doma s dresovima voljenog kluba i argentinskim zastavama oduševili su se kada je izašao da ih pozdravi.

Bielsa rijetko pokazuje emocije, a kada to i radi, onda se mršti i urla. Međutim, čak je i on bio vidljivo dirnut ovakvom zahvalom navijača te, što je za njega rijetko, nasmijan.

Sa svim navijačima pozdravio se dodirom laktovima, bezbroj puta rekao “Hvala vam” i ispričao se što na engleskom zna reći samo to.

Jedan od navijača tada mu je rekao “Vi ste Bog!”, a on mu je ljutito odgovorio “Ne, ne!” prijeteći prstom, što je izazvalo delirij ionako euforičnih navijača.