Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hiljade navijača

Ovako su reprezentativce Gruzije dočekali u Tbilisiju

Foto: Screenshot/X

Reprezentacija se u domovinu vratila letom iz Kolna, a navijači su igrače dočekali već na aerodromu

Hiljade oduševljenih navijača okupilo se na središnjem gradskom trgu u Tbilisiju kako bi pozdravili nogometnu reprezentaciju Gruzije koja se vratila s Eura u Njemačkoj gdje je ispala u osmini finala od Španije.

Gruzija je u svom prvom nastupu na nekom velikom takmičenju bila jedno od najugodnijih iznenađenja.

“Ovo je Gruzija kakvu želim”

Turnir je otvorila porazom od Turske (1:3), potom je remizirala sa Češkom (1:1), te pobijedila Portugal s Cristianom Ronaldom (2:0) izborivši plasman u osminu finala. Nastup je zaključila porazom od “Furije (1:4).

Reprezentacija se u domovinu vratila letom iz Kolna, a navijači su igrače dočekali već na aerodromu. Potom je uslijedila vožnja u otvorenom autobusu uz ovacije i pljesak prije nego što su se popeli na pozornicu uz predsjednicu i premijera zemlje pred hiljadama na Trgu slobode u Tbilisiju.

Gruzijska predsjednica Salome Zurabišvili koja je prisustvovala na sve četiri utakmice te zemlje u Njemačkoj, uručila je svakom igraču Orden časti, jedno od najviših civilnih priznanja Gruzije.

-Danas je čudo. Ovo je Gruzija kakvu želim, kazala je predsjednica.

Najveće ovacije dobili su napadač Napolija Khviča Kvaratškhelija i napadač Metza Georges Mikautadze.

-Nacija je puna radosti, postigli smo veliki uspjeh. Naš nogomet se preporađa i ponovno oživljava, kazao je jedan od navijača.