Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Primera

Ove su brojke koje pokazuju da je Real u totalnom raspadu?!

vasquez

Kraljevski klub igra svoju vjerovatno najgoru sezonu u posljednjih dvadesetak godina

Nogometaši Reala u susretu 18. kola Primere opet su kiksali izgubivši na svom stadionu od Real Sociedada 0:2.

Golove za goste iz San Sebastiana postigli su Willian Jose (u 3. minutu iz penala) i Ruben Pardo (83.), a domaći su utakmicu završili s 10 igrača jer je u 61. minuti isključen Lucas Vazquez.

Real je odigrao očajno. Real je nakon ove blamaže ostao peti s 30 bodova, 10 manje od vodeće Barcelone (koja ja u gostima dobila Getafe), dok je Real Sociedad skočio na 11. mjesto s 22 boda. Bila je to ekipi Sociedada prva pobjeda na Bernabeu još od maja 2004. godine kada su slavili 4:1.

Kraljevski klub igra svoju vjerovatno najgoru sezonu u posljednjih dvadesetak godina. Trostruki uzastopni prvak Evrope izgleda neprepoznatljivo, a smjena nesretnog Julena Lopeteguija i dolazak Solarija Madriđanima nisu donijeli ništa dobro.

Nevjerojatno zvuči podatak da je ovo Realu već šesti poraz u 18 kola, a lani su u cijelom prvenstvu skupili jednak broj izgubljenih utakmica. Bizarno je i to što je Real dosad zabio samo 26 golova (primio ih je 23), dok je primjerice Barcelona zabila 24 gola više od Madriđana. Real je večeras drugu sezonu zaredom godinu otvorio porazom na svom terenu, prošle godine u januaru, u prvoj utakmici na Bernabeu u 2018. Real je poražen od Villareala 0:1.

Perez je na početku sezone rekao da mu Ronaldo neće faliti… Ronaldo je u posljednje tri utakmice protiv Real Sociedada zabio “samo” šest golova…