Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Yves Leterme

Ovo je čovjek koji je izbacio Manchester City iz Lige prvaka

Yves Leterme (1)

UEFA je City proglasila krivim zbog falsificiranja visine primanja od sponzora u izvještaju koje su morali predati za finansijski fair play

UEFA je Manchester City izbacila iz Lige prvaka na dvije sezone, a engleski prvak morat će platiti i 30 miliona eura. Kazna počinje važiti od iduće sezone, ali City ima pravo na žalbu Međunarodnom sportskom sudu.

Razlog je ozbiljno kršenje finansijskog fair playa.

City se neće moći takmičiti ni u Evropskoj ligi. UEFA je City proglasila krivim zbog falsificiranja visine primanja od sponzora u izvještaju koje su morali predati za finansijski fair play.

Proces protiv Cityja je pokrenut nakon što je Der Spiegel 2018. godine u javnost pustio mailove i dokumente, a istragu je vodio bivši belgijski premijer Yves Leterme.

On je čovjek koji je bogatom Cityju udario ogromnu kaznu.

Upleten i Infantino?

U maju 2018. godine Der Spiegel i European Investigative Collaborations, mreža međunarodnih medija, objavili su niz dokumenata koje je prikupila platforma Football Leaks koja se bavi otkrivanjem nepravilnosti u svjetskom nogometu.

Ti dokumenti su optuživali Manchester City i PSG zbog kršenja pravila FFP-a, ali i sadašnjeg predsjednika FIFA-e Giannija Infantina i bivšeg predsjednika UEFA-e Michela Platinija koji su im u tome pomogli.

Infantino je navodno dok je bio glavni sekretar UEFA-e 2014. godine omogućio PSG-u i Manchester Cityju minimalne kazne zbog kršenja finansijskog fair-playa. Klubovi su trebali platiti najmanje 60 miliona eura kazne, a na kraju su platili po 20 miliona eura.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.