Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

proslavljeni nogometaš

Ovo je majka Zlatana Ibrahimovića

zlatan ibrahimovic
Foto: Screenshot/Instagram

Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su živjeti s majkom, zajedno s polusestrama i polubratom

Jedan od najuspješnijih nogometaša današnjice Zlatan Ibrahimović zahvaljujući visinama koje je dostigao u svojoj karijeri danas uživa u životu na visokoj nozi.

Luksuz kojim je nogometaš okružen osigurao je i svojoj obitelji, te je sestri kupio apartman u Novalji, polubratu Aleksandru dao holding, ocu stan, a majci Jurki Gravić kupio crkvu za 9,24 miliona eura.

Radila kao čistačica

Majka Zlatana Ibrahimovića nije oduvijek imala sve što poželi.

Nekad je živjela teško i radila kao čistačica, znala je raditi i po 14 sati dnevno. Zlatan je često išao s njom pomoći joj i za to dobivao mali džeparac. Nogometni as kupio je majci crkvu u Švedskoj za 9,24 miliona eura, piše Azra.

Ibrahimović je rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra.

− Navodno je otac ušao u brak da bi dobio švedske papire – otkrio je jednom prilikom Zlatan. Nažalost brak nije opstao. Šefik i Jurka rastali su se prije nego što je Zlatan napunio dvije godine.

Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su živjeti s majkom, zajedno s polusestrama i polubratom.

„Znala nas je tući, grditi, nije imala sreće s muževima, ništa joj nije išlo kako je željela, ali nas je voljela“, napisao je proslavljeni golgeter u autobiografiji „Ja sam Zlatan“.