Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je najbolji kadar Ronaldovog isključenja (VIDEO)

ronaldo

U derbi susretu prvog kola skupine H Lige prvaka, italijanski prvak Juventus je na gostovanju golovima Miralema Pjanića pobijedio Valenciju sa 2:0 premda je od 29. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Cristiano Ronaldo.

Murillo je teatralno pao nakon kontakta s Portugalcem, a to se Ronaldu nije svidjelo, pa ga je uhvatio za glavu iako se u jednom trenutku učinilo da će ga udariti ili počupati.

Sudac Brych je nakon konzultacija s pomoćnikom Ronaldu pokazao crveni karton. Igrači Stare dame opkolili su Brycha smatrajući da je Ronaldo prestrogo isključen, a suze Portugalca obišle su svijet i bile su najupečatljiviji trenutak jučerašnje večeri u Ligi prvaka.

Ronaldu je bio to prvi crveni karton u 154 nastupa u LP-u.

Nakon utakmice novinare na Mestalli najviše je zanimalo mišljenje trenera Juventusa Allegrija o isključenju Ronalda.

“Reći ću samo da bi VAR pomogao sucu da donese ispravnu odluku. Na ovakvoj utakmici u Ligi prvaka ostati s igračem manje zbog ovakvog incidenta je veliko razočaranje. Zbog toga smo mogli izgubiti utakmicu, a Ronaldo će nam strašno nedostajati u idućim utakmicama.

Podsjetimo, Ronaldo bi mogao dobiti čak tri utakmice kazne, a u tom slučaju ne bi igrao protiv Young Boysa te u oba susreta protiv ”svog” Manchester Uniteda. Povratak na Old Trafford Ronaldu bi bio san i mnogi tvrde da je upravo to razlog silnih suza koje je sinoć isplakao.