Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Ovo nikad nikome drugom nije pošlo za rukom, a Englezi su to sinoć uradili po treći put

liverpool

Španija ima samo jednog predstavnika – Barcelonu. Ovako slab rezultat posljednji se put dogodio u sezoni 2006/07.

Engleski klubovi su se u velikom stilu vratili u Ligu šampiona ove sezone. U četvrtfinalu elitnog takmičenja biće čak četiri tima, što se nije dogodilo od sezone 2007/08.

Manchester United, Liverpool, Tottenham i Manchester City su ponovili uspjeh i pokazali da se velika ulaganja u timove itekako isplate. Engleski klubovi su u proteklom periodu potrošili preko milijardu eura na pojačanja (Tottenham je izuzetak).

Pobjedom Liverpoola u Münchenu “zatvoren” je engleski kvartet četvrtfinalista, a riječ je o fudbalskoj zanimljivosti koja je još uvijek rezervisana samo za Premiership. Naime, niti jedna europska nogometna liga u četvrtfinale Lige prvaka nikada nije izbacila četiri predstavnika, dok su Englezi istu stvar, do jučer, već izveli dva puta.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete  20% bonusa.

Manchester City je u četvrtfinalu već treći put u posljednje četiri godine, dok je Liverpool nakon duge pauze uspio da veže dvije sezone u kojima je došao u ovu fazu. Pauzu je imao Manchester United, dok je Tottenham drugi put među osam najboljih.

Posljednji put kad su Englezi imali četiri klub u ovoj fazi došli su do finala i titule. Tada je trofej pripao Manchester United koji je u finalu bio bolji od Chelseaja.
I dok Englezi bilježe napredak, najveći gubitnik su Njemačka i Španija.

Njemačka je bez predstavnika u ovoj fazi a dodatni razlog za brigu je činjenica da su u osminifinala odigrali samo jedan neriješen meč u šest utakmica (Bayern). Proslavljeni Michael Ballack je rekao da su Bundesligi potrebne velike promjene i da je ovo jasan signal da neke stvari nisu dobre te da klubovi ipak moraju više da ulažu.

Španija ima samo jednog predstavnika – Barcelonu. Ovako slab rezultat posljednji se put dogodio u sezoni 2006/07.

Od ostalih timova Ajax se vratio u četvrtfinale nakon čak 16 godina, ukupno mu je to peti ulazak u ovu fazu. Žrijeb za narednu fazu je sutra u 12 časova.