Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo su naslovnice svjetskih sportskih listova: Ancelotti se vraća kući?

Untitled-1

Carlo Ancelotti u središtu je pažnje u zadnje vrijeme, a sve su jače priče kako bi se od sljedeće sezone mogao vratiti u Milan, gdje je ostavio dubok trag i kao igrač i kao trener.
“Ancelotti se vraća nazad”, piše Gazzetta, uz izjavu Berlusconija da će Carlo sigurno doći na San Siro ako raskine ugovor s Realom.

Također, slavi se po talijanskim medijima titula Juventusa, obilježen domaćim slavljem protiv Napolija. “Nepobjedivi”, piše Corriere dello Sport, dok Tuttosport uz naslov “Juvefest”, ističe brojku od 33 naslova, što sportske institucije ne priznaju jer su Juveu dva naslova oduzeta zbog afere s namještanjem susreta.

Ronaldo želi ostanak trenera, Xavi otišao kao šampion

Ancelottijem se bave i španski mediji fokusirani na Real Madrid. “Prazna godina” naslov je Mace uz Ancelottijevu sliku, dok As donosi izjavu Ronalda “Nadam se suradnji s Ancelottijem i sljedeće sezone”, kojom je Portugalac jasno poručio je li za ostanak Italijana na klupi ili ne.

Sport i Mundo Deportivo slave, pak, Barcelonin naslov, a pogotovo oproštaj Xavija. “Odlazi kao šampion”, piše Sport, dok je Mundo Deportivo jednostavno poručio “Legenda”.

Liverpool za Sterlinga traži 50 miliona funti

Francuzi analiziraju rasplet zadnjeg prvenstvenog kola, uz poruku “Konačan rasplet” i sliku Monaca, koji je izborio Ligu prvaka i sljedeće sezone.

Raheem Sterling i situacija oko njegovog odlaska s Anfielda zabavljaju Otok. “Vaš je za 50 miliona funti”, krasi naslovnicu Daily Expressa, uz objašnjenje da je Liverpool pristao na odlazak mladog talenta, ali i da želi na njemu dobro zaraditi.

Grci se bave novim trofejom Olympiakosa, dok se u Turskoj najavljuje veliki derbi između Galatasaraya i Bešiktaša, koji se igra od 19 sati.