Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač Arsenala

Ozil progovorio o napadu: Gađali su nas ciglama, Kolašinac je bio strašno hrabar

kolasinac – ozil

Bojao sam se da ne otvore ženina vrata. I pokušali su, ali sam preko sjedišta uhvatio kvaku da ih zatvorim

Napad razbojnika na bh. reprezentativca Seada Kolašinca, njegovog saigrača iz Arsenala Mesuta Özila i njegovu suprugu odjeknuo je svjetskim medijima prije dva mjeseca.

Lopovi su Kolašincu htjeli uzeti sat, a u međuvremenu je automobilom naišao Özil sa suprugom.

Reprezentativac BiH nije dao sat već je pokušao pobjeći s Ozilom u automobilu. Napadači su ih pratili na mopedima pa je u jednom trenutku Kolašinac goloruk izašao iz vozila i otjerao napadače.

Ozil je sada dao veliki intervju za The Athletic u kojem je govorio o spomenutom napadu i otkrio kako se osjećao dok situacija nije riješena.

“Kada smo vidjeli napadače, Kolašinac i ja pogledavali smo se 10-15 sekundi, mislili smo da možda žele fotografiju s nama ili tako nešto, što se inače događa. Ali onda smo vidjeli da jedan drži oružje. Očito su vidjeli velik automobil, a kako mi je Sead taman nešto davao, uočili su i njegov skupi sat”, rekao je Ozil na početku pa dodao:

“Rekli su mu: ‘Daj nam sat!’ Seadova je reakcija bila vrlo, vrlo hrabra jer je napao jednog od napadača. Drugi je s mopedom stajao ispred moga auta tako da nisam mogao voziti. Tek sam se oženio i bio sam jako uplašen za svoju suprugu. I za Seada, nisam razmišljao o sebi. Bojao sam se da ne otvore ženina vrata. I pokušali su, ali sam preko sjedišta uhvatio kvaku da ih zatvorim. Tada sam vidio šansu da pokrenem auto i pobjegnem, jer da su mi zgrabili ženu, svašta grozno moglo joj se dogoditi. Vozikao sam se naprijed-natrag i vikao Seadu: ‘Uskači!’ Drugi je pokušao otvoriti njegova vrata, ali Sead ih je zatvorio i pobjegli smo.”

Otkrio je da nije imao mira ni kad se vratio treninzima, a opisao je i kako je izgledao ostatak potjere.

“Prvo su nas počeli gađati ciglama razbacanima okolo, a potom su krenuli na mopedima za nama. Vozio sam brzo, ali stalno su se približavali. Pokušao sam ih blokirati, pobjeći, žena mi se jako uplašila”, rekao je Arsenalov veznjak pa nastavio:

“Srećom, policija ih je ubrzo ulovila i rekla da su na sličan način pljačkali druge ljude u blizini. Moja je žena odmah htjela da odemo odande, nije se osjećala sigurnom. Čak i kad bih izišao u dvorište s našim psima, govorila bi mi da uđem radije u kuću. I Seadova i moja žena govorile su nam da se vratimo u Njemačku, barem dok se sve ne smiri, ali nikad nisam htio trajno napustiti London zbog toga. I kad sam se vratio treninzima, razmišljao sam o ženi, kako je sama u kući i nikad ne znaš šta se može dogoditi”, zaključio je Nijemac priču o napadu.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.