Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brazilski klub

Palmeiras nakon produžetaka odbranio titulu prvaka Copa Libertadoresa

copa-libertadores

Ekipa iz Sao Paula je po treći put u historiji osvojila kontinentalni trofej

Fudbaleri Palmeirasa poslije produžetka pobijedili su Flamengo u Montevideu u finalu Copa Libertadoresa 2:1 i tako odbranili titulu klupskog šampiona Južne Amerike.

Ekipa iz Sao Paula je po treći put u historiji osvojila kontinentalni trofej, a najbolja je bila još 1999. godine. Flamengo je treći put bio učesnik odlučujućeg meča, a poslije trijumfa 1981. i 2019. doživio je i prvi neuspjeh.

Palmeiras je poveo u 5. minutu golom Raphaela Veiga, petim u Copa Libertadoresu ove sezone, i sve do sredine drugog poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Igrao se 72. minut kada je Gabriel Barbosa matirao Vevertona i osigurao produžetak svom timu. Napadaču tima iz Rio de Janeira to je bio 11. pogodak u 13 utakmica kontinentalnog takmičenja u 2021.

Čovjek odluke bio je rezervista Deyverson koji je u 95. minutu postigao prvi gol u sezoni, vjerovatno i najvažniji u njegovoj karijeri.

Independiente je najtrofejniji klub u Copa Libertadoresu sa sedam trofeja, Boca Juniors ima šest, Penarol pet, a River Plate i Estudiantes po četiri.