Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka opravdala ulogu favorita i deklasirala Slovačku

BOATENG

Izabranici selektora njemačke fudbalske reprezentacije Joachima Lowa odigrali su večeras svoju najbolju utakmicu na EURO-u koje se održava u Francuskoj i pobjedom nad Slovačkom izborili prolaz u četvrtfinale, javlja Anadolu Agency (AA).

Selekcije Njemačke i Slovačke odmjerile su snage u meču osmine finala Evropskog fudbalskog prvenstva koji je igran na stadionu “Pierre Mauroy“ u francuskom gradu Lilleu. Pravdu na terenu dijelio je poljski sudija Szymon Marciniak.

Favorizirana Njemačka krenula je napadački od prve minute meča i već u osmoj minuti golom Jeromea Boatenga stiže do rezultatske prednosti od 1:0. Boateng je dobro reagirao na odbijenu loptu nakon kornera i sa ruba šesnaesterca preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže poljskog gola.

Borbeni Slovaci odolijevali su napadima Njemačke sve do 43. minute kada je Mario Gomez pogotkom završio dobru akciju svojih saigrača i povećao prednost na 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nijemci su dominirali na terenu i u drugom poluvremenu, a golom Juliana Draxlera u 63. muti dolaze do velike prednosti i konačnih 3:0.

http://dai.ly/x4ifr7m

Njemačka će u subotu, 2. jula, na gradskom stadionu u Bordeauxu igrati četvrtfinalni meč protiv boljeg iz sutrašnjeg derbija osmine finala u kojem će snage odmjeriti Italija i Španija.