Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italija

Parma potvrdila da je član prvog tima pozitivan na COVID-19

fudbal ilu334

Prvi tim Parme sada mora provesti naredne dvije sedmice u svom trening kompleksu

Fudbalski klub Parma objavila da je član njihovog prvog tima pozitivan na testu na COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju na službenoj klupskoj internet stranici pojasnili su da osoba nije pokazivala nikakve simptome, da nije igrač i da je u samoizolaciji.

“Parma Calcio 1913 izvještava da je posljednji krug testova donio pozitivan slučaj COVID-19 kod člana prvog tima, koji nije igrač. Dotična osoba, koja je potpuno asimptomatska, odmah je izolovana u skladu s federalnim i direktivama Ministarstva zdravstva. Klub također izvještava da su svi ostali članovi prvog tima negativni na COVID-19 i da su započeli izolaciju u trenažnom kampu, ali da će moći redovno nastaviti s aktivnostima, a da budu pod stalnim nadzorom u skladu s trenutnim protokolom”, saopštili su iz Parme.

Prvi tim Parme sada mora provesti naredne dvije sedmice u svom trening kompleksu, u skladu s trenutnim zdravstvenim protokolom. Međutim, to nema uticaja na odigravanje njihovih preostalih utakmica Serie A, a sljedeća dolazi u nedjelju protiv Bologne.