Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Partizan ostaje bez stadiona: Vojska uzima JNA

stadion jna

Stadion Partizana u Humskoj, nekad poznat kao stadion JNA, na kome su se tradicionalno igrale finalne utakmica Kupa maršala Tita, mogao bi prijeći u ruke ministarstva odbrane republike Srbije.

U klubu smatraju da stadion treba pripasti sportskom društvu Partizan, dok država misli drugačije. Slučaj je na sudu, a prvostepeni sud u Beogradu donio je presudu po kojom se Partizanu oduzima pravo upravljanja stadionom.

”Prije deset dana sastala se Uprava nogometnog kluba Partizan i na tom sastanku naš advokat nam je objasnio da je prvosttepeni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, a onda je drugoststepeni sud tu odluku poništio i vrati postupak na početak, a prvostepeni sud ponovno je donio istu presudu”, kazao je Vladimir Vuletić, potpredsjednik Partizana, koji je dodao:

”Uložili smo žalbu i sad drugostepeni sud mora donijeti konačnu odluku jer povratka više nema. Vjerujemo da stadion pripada Partizanu.”

Geneza problema stara je nekoliko desetljeća. Stadion je pripadao JNA, pa je načelnik Generalštaba JNA Veljko Kadijević imao pravo ustupiti ga nekome na korištenje. Kako on to nije napravio, stadion je dodijeljen Partizanu, ali pitanje je hoće li tako biti i dalje.