Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Solskjaer tvrdi

Paul Pogba je sada sretan

pogba solskjaer

To je Paul kojeg znam iz vremena kada je igrao za rezerve i mladi tim Uniteda

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je nakon jučerašnje pobjede protiv Huddersfielda da je Paul Pogba sada sretan, misleći na dva gola koja je Francuz postigao, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od dolaska Norvežanina na klupu, na kojoj je naslijedio Josea Mourinha, United je upisao dvije ubjedljive pobjede, 5:1 protiv Cardiffa i 3:1 protiv Huddersfielda. No, ono što posebno može radovati navijače “crvenih đavola“ je povratak u formu najskupljeg igrača tima 25-godišnjeg Pogbe, koji je dugo bio u sukobu sa bivšim menadžerom.

“Veoma sam sretan zbog njega i cijelog tima. On zaista voli fudbal i sada ima veliki osmjeh na licu. To je Paul kojeg znam iz vremena kada je igrao za rezerve i mladi tim Uniteda. Uvijek je bio sretan dječak sa velikim osmjehom na licu, a kada postignete dva gola onda ste sretni. To je odgovor, jer on voli da igra za ovaj klub. On je dijete Manchestere Uniteda i zna šta znači igrati za ovaj klub“, istakao je Solskjaer za britanske medije.

Pogba je u posljednje tri prvenstvene utakmice pod vodstvom Mourinha odigrao svega 15 minuta, a u dvije od kada je stigao Solskjaer na terenu je proveo svaku minutu. Uz to, učestvovao je u četiri Unitedova gola, a takav je učinak imao u čak 12 premierligaških utakmica pod Mourinhom.

Francuski reprezentativac je u Manchester United stigao kao 16-godišnjak iz omladinskog pogona Le Havrea. Za klub sa Old Trafforda debitovao je u septembru 2011. godine. U toj sezoni upisao je ukupno sedam nastupa za prvi tim, a u ljeto 2012. godine odlučio je da pređe u Juventus. Nakon četiri sjajne sezone u dresu “stare dame“ vratio se u Manchester. U dresu “crvenih đavola“ upisao je 117 nastupa u takmičarskim utakmicama i postigao 22 gola.