Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zeničani otputovali u Mostar

Pecelj: Velež je pod pritiskom, a mi idemo rasterećeni

celik pripreme333

Za razliku od utakmice protiv Sarajeva, Čeliku se vraćaju Ševkija Resić, koji je u Širokom Brijegu zaradio dva žuta kartona, zbog čega je morao pauzirati jednu utakmicu, kao i Ševko Okić i Petar Raguž

Nogometaši Čelika, nakon što su jutros obavili trening, otputovali su za Mostar gdje ih sutra u Vrapčićima očekuje duel 3. kola BHT Premijer lige protiv Veleža.

Zeničani su nakon dva kola bez primljenog gola, a na kontu imaju velika četiri boda, koja su osvojili trijumfom u 1. kolu kod Širokog Brijega (1:0) te remijem na Bilinom polju protiv Sarajeva (0:0).

– Očekuje nas teška utakmica. Velež je pod pritiskom, a mi idemo rasterećeni. Mislim da je to naša prednost – ističe prvotimac Ljubiša Pecelj.

On dodaje da su u prva dva kola uradili veliki posao pa sada s više samopouzdanja ulaze u nastavak sezone.

– Nije bilo lako u Širokom uzeti bodove. Niko nije očekivao da ćemo uzeti tri boda. Zadovoljni smo i bodom protiv prvaka Sarajeva – kaže Pecelj.

Za razliku od utakmice protiv Sarajeva, Čeliku se vraćaju Ševkija Resić, koji je u Širokom Brijegu zaradio dva žuta kartona, zbog čega je morao pauzirati jednu utakmicu, kao i Ševko Okić i Petar Raguž koji su tu utakmicu propustili iz zdravstvenih razloga.