postao slobodan igrač

Pejović raskinuo ugovor sa Sarajevom: “Tražio sam samo što mi se duguje, ali se klub oglušio”

aleksandar-pejovic

Navodi da je odlukom direktorice Sabrine Buljubašić odstranjen iz ekipe i poslan na godišnji odmor, da nije razgovarao sa šefom struke te da je bilo onemogućeno da pristupi treninzima

Sada već bivši igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, Aleksandar Pejović, u skladu sa pravilnikom FIFA o statusu i transferu igrača, danas je raskinuo ugovor sa klubom.

On je službeno postao slobodan igrač, te će svoja prava potraživati na FIFA-inom sudu, a sve zbog izostalih plaćanja kluba prema njemu, saopćeno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

– U proteklim danima se nisam javno oglašavao. Poštovao sam svoje ugovorne obaveze i pravilnike kluba. Međutim, danas sam raskinuo svoj ugovor i okončao svoj angažman u FK Srajevo. Nalazim se na putu kući i s obzirom na to da je u proteklom periodu bilo dosta špekulacija oko mog statusa, osjećam potrebu radi sebe, svog ugleda i integriteta da to obrazložim javnosti i navijačima – rekao je Pejović.

Navodi da je odlukom direktorice Sabrine Buljubašić odstranjen iz ekipe i poslan na godišnji odmor, da nije razgovarao sa šefom struke te da je bilo onemogućeno da pristupi treninzima.

– Imao sam želju da pomognem ekipi u finišu sezone, međutim nisam imao priliku niti sam dobio adekvatno objašnjenje. Moram istaći da za vrijeme mog boravka u klubu nikakav incident nisam napravio niti je ikada bilo kakva procedura protiv mene pokrenuta. Klubu sam nudio mogućnost da se rastanemo u miru i prijateljskim okvirima. Tražio sam samo ono što mi se duguje do tog trenutka, ali Klub se na to oglušio. Na kraju, mogu reći da sam u Sarajevu imao lijep period i zahvaljujem se, prije svega, mojim saigračima na odličnoj saradnji, kojima od srca čestitam na jučerašnjoj pobjedi i osvajanju trofeja pobjednika Kupa BiH i želim svima puno sreće u nadolazećoj sezoni – kazao je Pejović.