Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brazilska ikona

Pele pušten iz bolnice

pele-instagram (1)

U saopštenju bolnice, koje citiraju brazilski mediji, potvrđeno je da je Pelé otpušten i da će nastaviti sa hemoterapijom

Brazilska fudbalska ikona Edson Arantes do Nascimento Pelé pušten je iz bolnice nakon što mu je u septembru uklonjen tumor, javlja DPA.

“Kad je put težak, slavite svaki korak putovanja. Usredsredite se na svoju sreću. Istina je da ne mogu više da skačem, ali ovih nekoliko dana udarao sam u vazduh više puta nego obično”, objavio je Pelé na “Instagramu”.

Pelé je napisao da je veoma sretan što se vraća kući i zahvalio se timu bolnice “Albert Einstein”. “Hvala i svima vama, koji iz daleka činite moj život upotpunjen sa toliko poruka ljubavi”, istakao je Pelé.

Također je podijelio svoju fotografiju sa suprugom Marcijom Aoki u bolničkoj sobi.

U saopštenju bolnice, koje citiraju brazilski mediji, potvrđeno je da je Pelé otpušten i da će nastaviti sa hemoterapijom.

Trostruki osvajač Svjetskog kupa operisan je 4. septembra u Sao Paolu radi uklanjanja tumora iz debelog crijeva.

Pelé se smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena. On je kao 17-godišnjak osvojio Svjetsko prvenstvo 1958. i ponovo 1962. i 1970. godine u okviru 92 utakmice za Brazil. U dresu Brazila dao je 77 golova.