Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Peleov sin osuđen na 13 godina zatvora

25/02/2017

Sin jednog od najboljih nogometaša svih vremena Pelea, Edinho (46) predao se policiji nakon što je žalbeni sud presudio kako mora u zatvor na skoro 13 godina zbog pranja novca zarađenog trgovinom drogom.

Edinho, ili punim imenom Edson Cholbi do Nascimento, u lipnju 2014. godine je osuđen na 33 godine zatvora zbog pranja novca za narko-mafiju.

On je negirao sve optužbe za trgovinu drogom, premda je priznao kako je ovisnik. Njegovi odvjetnici su uložili žalbu koja je djelomično prihvaćena pa je Edinhu smanjena kazna na 12 godina i 10 mjeseci.

“Ljut sam i frustriran. Trebali su me osloboditi jer sam nevin. Osuđen sam za pranje novca, premda ne postoji niti jedan dokaz protiv mene. Jedini argument za osudu bilo je moje prijateljstvo s nekim od osuđenih, a to nikada nisam skrivao,” kazao je.

Osuđena su još četvorica muškaraca među kojima i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsotti, poznatiji kao Naldinho, koji je također osuđen na 33 godine zatvora.

Edinho je bivši nogometaš, koji je posljednjih godina radio kao trener golmana u Santosu, klubu kojeg je proslavio njegov otac.

Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka.

Edinho je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio i dvije kćeri. U drugom braku je dobio blizance, sina i kćer, a iz izvanbračnih veza ima još dvije kćeri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.