Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pellegrini: Možda dovedem još neke igrače, želim jak Manchester City

pellegrini

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini je nakon pobjede protiv West Bromwicha u prvom kolu engleske Premier lige od 3:0 u gostima izjavio kako je zadovoljan igrom svoga tima.

“Zadovoljan sam igrom cijelog tima. Odigrali smo veoma dobar meč, kontrolisali smo situaciju na terenu tokom skoro svih duela, ali svakako da postoje segmenti igre koje moramo poboljšati. Ipak, početak je sezone, pa svakako mogu biti zadovoljan kako smo izgledali”, rekao je Čileanac.

Istakao je i kako postoji mogućnost da Manchester City dovede još neka pojačanja jer, kako je rekao, želi vidjeti jaku ekipu.

“Igramo u četiri takmičenja, a za takvo nešto nam je potreban tim kakav imamo, ali ne odbacujem mogućnost da ga još više pojačamo. Igrače koji igraju za vodeće evropske klubove niko ne želi prodati, ali ćemo vidjeti šta će se dešavati do kraja avgusta”, rekao je Pelegrini.

City je ovim trijumfom izbio na prvo mjesto na tabeli, a već narednog vikenda očekuje ga prvi veliki derbi kada će ugostiti šampiona Chelsea.