Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pep je Kloppu postao stalna mušterija, Liverpool pregazio Cityja (VIDEO)

klopp

Liverpool je razmontirao ekipu Manchester Cityja u engleskom polufinalu Lige prvaka.

Mo Salah opet je briljirao, zabio je jedan gol i jedan namjestio.

Redsi su sredili Građana za pola sata igre u prvom poluvremenu. Salah je pogodio u 12. minutu nakon asistencije Firminha, a Oxlade-Chamberlain u 21. minutu na dodavanje najboljeg asistenta Lige prvaka ove sezone Milnera (ukupno sedam asistencija). Salahu je to bio 38. gol u dresu Liverpoola ove sezone i ukupno 11. asistencija.

Mane je u 31. minutu zabio za 3:0 što je bio, ispostavilo se, i konačan rezultat utakmice. Mane je zabio na asistenciju Salaha.

Pored Salaha, briljirao je i Milner, igrač koji je nekeda nosio dres Građana. Zvuči fantastično Milnerova statistika iz prvog poluvremena utakmice. Dobio je sve duele, imao 45 dodira s loptom, realizirao 30 preciznih dodavanja, presjekao dva napada protivnika i ubilježio asistenciju. Milner ove sezone već ima sedam asistencija u Ligi prvaka, i od 2002. godine samo je Neymar u jednoj sezoni LP imao više dodadavanja za gol (8). Bilo je to u sezoni 2016/17.

Jurgen Klopp je večeras još jednom potvrdio da je noćna mora za Pepa Guardiolu. Ovo je bio šesti put da je Klopp dobio Guardiolu, više nego ijedan drugi stručnjak u njegovoj karijeri. Zvuči nevjerovatno, ali večeras se prvi put ove sezone desilo da City (u svim takmičenjima) ne uputi barem jedan udarac u okvir protivničkog gola.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x6hbr9t