La liga

Perez odbio Contea zbog nerealnih zahtjeva, Solari ostaje do 2020.

solari

Bivši strateg Chelsea je želio potpunu kontrolu nad transferima, dakle rolu koju sada obavlja predsjednik kluba, Florentino Perez.

Santiago Solari i definitivno ostaje trener Reala. Uprava kluba je riješila da ukaže puno povjerenje Argentincu potpisavši sa njim ugovor na 18 mjeseci.

To praktično znači da će Solari na klupi kraljevskog kluba ostati do 2020. godine.

Po pravilu, imenovanje vršioca dužnosti trenera u Španiji ne smije biti duže od dvije sedmice. Kako je taj rok istekao, a Real nije imenovao trajnog naslednika Julena Lopeteguija, bilo je jasno da će Solari ostati na mjestu trenera.

Prvo je bilo najava kako će on raditi do kraja ove godine, ali čelnici Reala i predsjednik Florentino Perez su smatrali da je bolja opcija da mu ponude ugovor na godinu i po dana i sada je sve to samo ozvaničeno.

Po dolasku na kormilo, Solari je sa Realom zabilježio četiri pobejede uz gol razliku 15:2. Pobijedili su u Kupu kralja Melillu (4:0), Valladolid (2:0), Viktoriju iz Plzenja (5:0) i Seltu (4:2).

Solari je pet godina igrao za kraljevski klub, a onda je i kao trener radio u mladjim selekcijama i B timu.

Uoči dolaska Solarija, bilo je govora o tome kako će Antonio Conte biti novi trener Reala, ali španski mediji, konkretno “El Pais”, preneli su kako su čelnici Reala odbili niz zahtjeva italijanskog stručnjaka, prenosi B92.

Bivši strateg Chelsea je želio potpunu kontrolu nad transferima, dakle rolu koju sada obavlja predsjednik kluba, Florentino Perez.

Takođe, želeo je da u Madrid dovede kompletnu ekipu saradnika i tražio je godišnju platu u visini od deset miliona eura.

Protiv njegovog dolaska bila je i većina igrača, prije svih kapiten Sergio Ramos koji je navodno rekao kako se “poštovanje mora zaslužiti”.