Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Perez predstavio Zidanea: Za njega riječ “nemoguće” ne postoji

zidane

Gotovo je – era Rafaela Beniteza na klupi Real Madrida je završena, od prije nekoliko minuta i zvanično!

Real već imanovog trenera – Benitezov nasljednik je Zinedine Zidane, legendarni fudbaler “kraljevskog kluba” i dosadašnji trener Castille (B tima Reala).

Zizoua je na konferenciji za medije predstavio Florentino Perez, koji je pred novinarima objavio promjenu na klupi.

“Saopštavam veoma tešku odluku, a to je da smjenjujemo Beniteza, koji je sjajna osoba i veliki profesionalac”, rekao je Perez i nastavio:

“Novi trener je Zidane, jedan od najvećih igrača u istoriji. Ovo je njegov stadion, njegov klub. Želim mu mnogo uspjeha i poručujem mu da za njega riječ “nemoguće” ne postoji”, kazao je Perez.

Zidane prvom timu sigurno ne može da donese trenersko iskustvo, jer je prije Castille bio još samo pomoćnik Carlu Ancelottiju, ali u ovom trenutku Realu je više od svega ostalog neophodno da povrati atmosferu.

“Uradiću sve što je u mojoj moći da Real osvoji trofej ove sezone. Ovo je veoma važan dan za mene i uzbuđeniji sam sada nego kada sam dolazio kao igrač”, rekao je Zidane.

A radio “Cadena ser” je objavio da novi trener Reala želi da u ekipi opet ima Ikera Casillasa, legendarnog golmana koji je ljetos napustio Madrid i prešao u Porto.

Zidane je bio dio stručnog štaba 2013. godine kada je Real pod Ancelottijevom komandom pokorio Evropu i 10. put u klupskoj istoriji osvojio Ligu prvaka.

Rafa je prošlost, u timu koji ima toliko razmaženih zvijezda Benitez se nije snašao od prvog dana, mediji su brujali o lošem odnosu sa Cristianom Ronaldom i Jamesom Rodriguzeom.

A Zidane će valjda imati podršku svih – i ekipe i čelnika, ali i opozicije u klubu koja je u više navrata pokazal da ima moć da “skida” glave.

Ostaće upisano da je Benitez platio dan nakon remija u Valenciji (2:2), protiv kluba u kojem je prije desetak godina najavio veliku trenersku karijeru.

“Šišmiši” sada imaju trenera, tu je Garry Neville, ali nije nemoguće da se Rafa već na ljeto vrati na “Mestallu”.

Real nakon 18 kola Primere ima četiri boda manje od lidera Atletica, a dva od Barcelone, koja ima i meč manje.