Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik kluba

Perez: Ramos će biti doživotno u Realu

ramos (1)

Perez tvrdi da će nakon sinoć osvojene titule šampiona Španije, prve nakon 2017. godine, klub učiniti sve da Ramosa zadrži u Madridu

Florentino Perez, predsjednik Real Madrid izjavio je da će zadržati defanzivca Sergia Ramosa u klubu do kraja karijere, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski reprezentativac trenutno razgovara sa Realom o produženju saradnje nakon juna 2021. godine. Međutim, navodno su pregovori prolongirani zbog politike “kraljevskog kluba“ da igračima starijim od 30 godina nudi produženje na godinu dana. a 34-godišnji Ramos želi ugovor do ljeta 2023.

Uprkos komplikacijama u pregovorima, Perez tvrdi da će nakon sinoć osvojene titule šampiona Španije, prve nakon 2017. godine, klub učiniti sve da Ramosa zadrži u Madridu.

“Ramos će biti u klubu doživotno. Mi smo mirni i sigurni u to. Bio je nevjerovatan kao kapiten kluba i mnogi naši uspjesi vežu se za njega“, kazao je Perez za španske medije.

Ramos je bio jedan od ključnih igrača Real Madrid u njihovom nizu od deset pobjeda nakon nastavka sezone, koja je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

U posljednjih sedam utakmica postigao je pet golova, i to odlučujuće protiv Real Mallorce, Getafea i Athletic Bilbaa.

Ramos je stigao do svoje pete titule u Španiji tokom blistave 15-godišnje karijere u Realu. Po tome se izjednačio sa klupskim legendama Fernandom Hierrom, Ikerom Casillasom i Gutijem, a jedan naslov je iza Raula Gonzaleza.

Ramos je profesionalnu karijeru počeo u Sevilli iz koje je nakon godinu dana 2005. prešao u Real. Za “kraljevski klub“ odigrao je 649 takmičarskih utakmica i postigao 96 golova. U dresu reprezentacije Španije, s kojom je bio svjetski i dva puta evropski šampion, upisao je 170 nastupa uz 21 pogodak.