Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi rezultati testiranja

Pet fudbalera u Španiji pozitivno na COVID-19

madrid

Kako španski mediji javljaju trojica igrača su iz klubova La Lige, dok su dvojica iz Segunde, drugog ranga takmičenja u Španiji

Prvi rezultati testiranja u španskoj prvoj i drugoj ligi otkrili su da je pet fudbalera pozitivno na COVID-19.

Kako španski mediji javljaju trojica igrača su iz klubova La Lige, dok su dvojica iz Segunde, drugog ranga takmičenja u Španiji. Važno je napomenuti da će se ovaj broj idućih dana vjerojatno povećati, jer je za sada samo nekoliko klubova dobilo rezultate testova koji su provedeni ranije ove sedmice.

Predviđanja su govorila da će biti otkriveno između 25 i 30 pozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom u prve dvije španske lige. Samo u 20 klubova La Lige ukupno će biti provedeno oko 2.000 testova, a osim igrača testirani će biti treneri i članovi stručnog štaba.

U saopštenju Profesionalne fudbalske lige (LFP) upućena je čestitka njemačkim kolegama na planovima za nastavak sezone polovinom ovog mjeseca, te je izražena nada da će se isto dogoditi u Španiji početkom juna.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lidera na tabeli bila je Barcelona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.