Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

niko ih neće

Pet trenera u posljednjih 48 sati “otpililo” giganta iz Milana

Zvonimir-Boban-i-Paolo-Maldini (1)

Za posao nije zainteresiran ni Gennaro Gattuso, koji je Giampaolov prethodnik

Milan je trenutno u užasnom stanju. Novi trener Marco Giampaolo pred otkazom je nakon četvrtog poraza u šest kola Serie A i italijanski mediji već mu traže nasljednika.

Rossoneri su pali i prošle nedjelje kada je Fiorentina slavila s 3:1 na San Siru, što je Paola Maldinija i Zvonimira Bobana natjeralo da potraže novog trenera. Italijanski mediji pišu da su ih odbila petorica i to u samo 48 sati.

Brzinski su Maldini i Boban kontaktirali Andrija Ševčenka, no on im se zahvalio i odbio ponudu jer je trenutno selektor Ukrajine s kojom ima realne šanse izboriti Evropsko prvenstvo sljedećeg ljeta.

Potom su iz Milana kontaktirali Massimiliana Allegrija, bivšeg trofejnog trenera Juventusa, ali i Milana, s kojim je osvojio Scudetto. Allegri ih je odbio jer želi voditi klub u Engleskoj kad se za to otvori prilika.

Za posao nije zainteresiran ni Gennaro Gattuso, koji je Giampaolov prethodnik.

Kontaktiran je zatim Claudio Ranieri, ali od toga također ne bi trebalo biti ništa jer je tražio višegodišnji ugovor, što se Bobanu i Maldiniju nije svidjelo.

Posljednja opcija bio je bivši trener Intera Luciano Spalletti, međutim on klub ne želi preuzimati usred sezone pa je odmah sve demantovao.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.