Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Petarda” Veleža uz het-trik Fajića, prošlo 8+ u Gračanici

velez mostar

Na terenima Prve lige Federacije BiH odigrano je sedam susreta 10. kola, a zabilježeno je nekoliko vrlo interesantnih rezultata.

Velež je na svom terenu opravdao ulogu velikog favorita i bez problema savladao ekipu Novog Travnika rezultatom 5:0.

Tri gola za domaći tim postigao je Nusmir Fajić, dok su po je jedan dodali Ovčina i Cvijanović za siguran trijumf Mostaraca koji su tako zadržali čelo tabele.

Siguran je bio i Olimpic. Sarajlije su na gostovanju protiv Čapljine slavile rezultatom 3:1 i tako zabilježile drugt vezanu pobjedu.

Kakanjski Rudara je do petog trijumfa u ovoj sezoni stigao golovima Adisa Goralije (2) i Bajre Spahića. Slavili s Kakanjci s 3:1 protiv Orašja, a jedini gol za goste postigao je Zvonimir Mikić.

Nesvakidašnjem rezultatu u federalnom fudbalu svjedočili smo u Gračanici. U sudaru Bratstva i Metalleghea palo je čak osam pogodaka, a završeno je rezultatom 5:3.

Nogometaši bihaćkog Jedinstva danas su u okviru 10. kola kao domaćini slavili protiv Goražda s 2:1 i tako zadržali priključak za vodećim. Galin je pogodio za 1:0 već u drugom minutu, a već u 15. minutu Samardžić iz penala pogađa za 2:0.

Novi penal za Bišćane dosuđen je u 33. minutu, no Rovčanin je promašio s bijele tačke. Jedino što su gosti napravili bio je počasni gol u 88. minutu, kada je Marković postavio konačan rezultat.

Rezultati 10. kola Prve lige FBiH: Čapljina – Olimpik 1:3, Bratstvo – Metalleghe 5:3, Velež – Novi Travnik 5:0, Bosna – Zvijezda 1:0, Rudar – Orašje 2:1, Slaven – Vitez 1:0, Jedinstvo – Goražde 2:1.

Rezultati by SofaScore