kvalifikacije za sp

Petev: Nema kalkulacija, interesuje me samo pobjeda protiv Finske

New Project – 2021-11-12T125613.774

Kada je u pitanju nastup Edina Džeke, selektor je istakao da će kapiten sutra imati posljednji test, nakon čega će biti poznato da li će moći da zaigra

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu u Zenici dočekuje selekciju Finske u pretposljednjem meču u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nogometaši BiH uoči posljednja dva meča zauzimaju četvrto mjesto, ali ih pobjede nad Finskom i Ukrajinom sigurno vode u baraž. Selekciji BiH vjerovatno će biti dovoljna i četiri boda, ali selektor Ivaylo Petev ističe da neće biti nikakvih kalkulacija i da ga u sutrašnjem meču interesuje samo pobjeda.

Ističe da je prezadovoljan odnosom igrača na pripremama te da svi jedva čekaju da istrče na travnjak “Bilinog polja”.

– Očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo. Siguran sam da ćemo obaviti dobar posao, nama su bitna tri boda i tražit ćemo to od prve minute – kazao je Petev na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju nastup Edina Džeke, selektor je istakao da će kapiten sutra imati posljednji test, nakon čega će biti poznato da li će moći da zaigra.

Petev je još jednom ponovio da je fokusiran isključivo na svoju ekipu i način na koji će njegovi igrači pristupiti ovom meču, ali je podcrtao da su analizirali protivnika i kako je siguran da će minimizirati njihove jače strane.

– Opet kažem, sve ovisi o nama, mi smo bitni i samo mislim kako ćemo mi izgledati – dodao je.

Pozvao je navijače da ih sutra podrže od prve do zadnje minute, a da će igrači učiniti sve da pobijede.

Susret Bosna i Hercegovina – Finska igra se u subotu na stadionu “Bilino polje” u Zenici od 15 sati. Utakmicu sudi Michael Oliver iz Engleske.