Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potencijalni reprezentativci

Petev u Zagreb išao zbog Lovrića i Jovičića

Lovrić ne bi trebao imati problema s dobivanjem državljanstva jer mu je otac iz BiH, ali vrlo je upitno bi li krilni napadač Gorice uopšte želio igrati za BiH

Kristijan Lovrić i Aleksandar Jovičić nogometaši su zbog kojih je selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev prije tri dana u Zagrebu gledao utakmicu Lokomotive i Gorice, piše hrvatski Index.

Obojica su mu zanimljivi kao kandidati za poziv u reprezentaciju BiH, iako je Kristijan Lovrić nešto kompleksnija priča jer još uvijek nema BiH državljanstvo.

S druge strane, Jovičić ima naše državljanstvo i nastupao je za mlađe selekcije BiH pa bi njemu samo trebalo uručiti poziv. Na žalost Peteva, Jovičić se povrijedio prije utakmice s Lokomotivom pa nije igrao, ali zato je selektor BiH mogao gledati najboljeg strijelca HNL-a na djelu.

Lovrić ne bi trebao imati problema s dobivanjem državljanstva jer mu je otac iz BiH, ali vrlo je upitno bi li krilni napadač Gorice uopšte želio igrati za BiH.

Doduše, jedina druga opcija mu je Hrvatska, u kojoj zasad nije u planovima Zlatka Dalića. Hrvatski selektor mu je uputio pretpoziv za utakmice protiv Švicarske, Švedske i Francuske u oktobru prošle godine, ali nije dobio poziv za okupljanje.

Najbolji igrač Gorice rođen je u Ogulinu, a u karijeri je igrao za Ogulin, Belu Krajinu, Kustošiju, Lučko i Lokomotivu, a ovo ljeto dočekuje kao najbolji strijelac HNL-a i čovjek spreman za veliki transfer pa bi mu reprezentativni iskorak itekako dobro došao.

Jovičić je, inače, karijeru počeo u Rudaru iz Prijedora i za ovaj klub je debitovao dok je on bio član Premijer lige BiH, a onda je uslijedio transfer u Hrvatsku.