Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petković jednim potezom potopio Krstajića (VIDEO)

petkovic_krstajic

Vladimir Petković, selektor Švicarske u poluvremenu utakmice protiv Srbije povukao je potez koji je, ispostavilo se na kraju, bio ključan za pobjedu i veliki korak ka nokaut fazi Mundijala u Rusiji.

U prvih 45 minuta Srbija je bila bolji protivnika, Srbija je vodila golom Aleksandra Mitrovića i u tom periodu bila jednom nogom u nokaut fazi.

No, Petkoviću nije promaklo da mu “fali” jedan igrač na terenu. Nesuđenog Zmaja Harisa Seferovića Srbi su u prvih 45 minuta bukvalno strpali u džep.

Ograničili su ga na tek pet dodira s loptom, od kojih je Seferović tek dva puta uspio sačuvati loptu i predati je svojim suigračima.

Bez udarca na gol, Seferović je u prvih 45 minuta uspio u svoju statistiku upisati tek jedan – ofsajd.

Seferović je bio potpuno izoliran u pvom poluvremenu

Petković nije čekao da mu se napadač “probudi”, ostavio ga je u svlačionici na poluvremenu, a u igru poslao Gavranovića, još jednog “legionara” u dresu Švicarske. Ispostavilo se, maestralan potez.

Osim što su Švicarci potpuno preuzeli kontrolu na terenu u drugom dijelu, Gavranović, čiji su roditelji iz Gradačca, je bio taj koji je fantastično asistirao Šaćiriju u munjevitoj kontri u 90. minutu za potpuni rezultatski preokret. Pogledajte iz ugla navijača kako je Gavranović pronašao Šaćirija…

Srbija mora poslati kući Brazil ako želi dalje (VIDEO)