Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petr Čech: Arsenal može do titule

Petr Čech

Petr Čech, iskusni čuvar mreže Arsenala, smatra da njegova ekipa ove sezone može osvojiti titulu šampiona Engleske. Nekadašnji golman Chelseaja definitivno zna kako se osvajaju trofeji, a svoj optimizam zasniva na tom što “topnici” trenutno igraju odlično uprkos činjenici da imaj uveliki broj povrijeđenih igrača.

Nakon 17 odigranih kola Arsenal zauzima drugo mjesto na tabeli dva boda iza lidera Leicester Cityja. U posljednjih 11 ligaških utakmica pretrpjeli su tek jedan poraz.

“Tim nam je veoma jak i u jednom trenutku kada budemo bili kompletni menadžer će moći koristiti svakog igrača u situaciji u kojoj mu je potreban. To će biti naša prednost i bićemo u mogućnosti da odemo do kraja po titulu”, smatra Čech.

U ovom trenutku Arsenal je desetkovan brojnim povredama. Izvan terena su Jack Wilshere, Francis Coquelin, Danny Welbeck, Santi Cazorla i Tomas Rosicky. Zbog svega navedenog Čech, koji je za deset miliona funti stigao iz Chelseaja, smatra da njegov tim u nastavku sezone može samo poboljšati formu.

“Prošli smo kroz dosadašnji dio sezone sa mnogo problema. Ne ide sve glatko kao što smo se nadali. Povrede se ne mogu izbjeći, ponekad ih je više, ponekad manje. Međutim, pokazali smo da uprkos brojnim povredama možemo pobjeđivati u važnim utakmicama. Sezona je duga i svašta se može dogoditi. Ipak, ako u martu ili aprilu budemo gdje smo sada onda možemo osvojiti Premier ligu”, optimista je češki golman u izjavi za britanske medije.

Arsenal 26. decembra u 18. kolu Premier lige putuje na megdan Southamptonu, a dva dana kasnije ugostit će Bournemouth.