Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Ako želimo ostati na vrhu moramo savladati Vitez

zeljo-trening14

Fudbaleri Željezničara gostuju ekipi Viteza u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim s Grbavice se nalazi na petoj poziciji na tabeli s 23 boda a u posljednje dvije prvenstvene utakmice tim Slavka Petrovića zabilježio je poraz u gostima protiv Širokog Brijega (1:0) i remi protiv tuzlanske Slobode na Grbavici 1:1.

Strateg Željezničara Slavko Petrović uoči gostovanja Vitezu istakao je da njegova ekipa mora trijumfovati ukoliko želi ostati među najboljim ekipama na tabeli.

zeljo-trening4

– Mi smo bili na mini pripremama i glavni cilj smo ispunili. Nastojali smo ekipu mentalno vratiti na pravi kolosijek. Posljednje dvije utakmice nesrećno su nam malo bodova donijele. Utakmica protiv Viteza je za nas jako bitna i mora se dobiti na bilo koji način radi mira na tabeli – rekao je Petrović uoči današnjeg treninga na Grbavici.

Smatra da njegovu ekipu čeka jako težak teren ali se nada će tim s Grbavice poslužiti sreća da odnese puni plijen iz Viteza.

– Na taj način bismo ušli rasterećeno u utakmicu protiv Zrinjskog. Ostaje nam onda utakmica protiv Čelika, gdje se isto mora pobijediti – poručio je trener Željezničara.

Istakao je da će u ekipi doći do izmjena, jer prema njegovim riječima neki igrači nisu zadovoljili u proteklom periodu.

– Sada se u suštini gleda borbenost igrača, trčanje, a bilo ih je koji to nisu ispunili. S novim igračima ćemo nešto novo pokušati – zaključio je Petrović.

Utakmica između Viteza i Željezničara se igra u subotu od 13 sati.