Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: I večeras smo bili bolji i zasluženo idemo dalje

zeta_zeljeznicar_petrovic_

Trener Željezničara Slavko Petrović zadovoljan je plasmanom svoje ekipe u drugo pretkolo Evropske lige. Željezničar je večeras u Podgorici odigrao neriješeno 2:2 sa Zetom, a izborio je dalji plasman zahvaljujući pobjedi od 1:0 u prvom meču u Sarajevu.

Petrović je nakon utakmice istaknuo da je Željezničar i večeras bio bolji tim te da zasluženo ide dalje. Pohvalio je i igru Zete, naglasivši da je odigrala mnogo bolje nego u prvom meču u Sarajevu.

– Zeta je ušla maksimalno angažovano s velikom željom. Ja nisam bio zadovoljan do tog gola i te kardinalne greške, ali srećom vratili smo se poslije tri minute i tada se tek vidjelo da polako ulazimo u igrački ritam. Drugi gol bio je bitan jer tada se već znalo da ekipa iz Sarajeva ide dalje. Bili smo i večeras bolji, ali se mora odati priznanje Zeti za puno bolju igru nego u Sarajevu – kazao je Petrović na pres-konferenciji.

Željezničar će u drugom pretkolu igrati protiv švedskog AIK-a. Petrović ističe da je švedski tim favorit, ali da će njegovi igrači učiniti sve da prođu dalje.

– Imamo dosta informacija o njima, dobili smo i od trenera iz Švedske neke informacije, a sada ćemo se još intenzivnije zabaviti s tim. Analizirat ćemo sve vrline i mane i u drugom pretkolu se što bolje “prodati” protiv ekipe koja je u tom dvomeču favorit – istaknuo je.

Trener Zete Dušan Vlaisavljević čestitao je Željezničaru na plasmanu, naglasivši da je iskustvo kluba s Grbavice bilo presudno.

– Složio bih se s kolegom Petrovićem da smo bili bolji nego u Sarajevo. Atmosfera je bila dobra, ali je na kraju odlučilo iskustvo i kvalitet igrača Željezničara – kazao je Vlaisavljević.