Petrović: Jedini strah mogu imati od svoje ekipe

petrovic fk zeljo12

Nogometaši Željezničara sutra na Grbavici dočekuju ekipu Radnika u posljednjem, 22. kolu prvog dijela takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

To će biti treći susret ova dva kluba u 10 dana, u kojim su “plavi” u kup takmičenju prvo remizirali u Bijeljini, a zatim na domaćem terenu eliminirali Radnik iz daljeg takmičenja.

Trener Željezničara Slavko Petrović na pres-konferenciji u osvrtu na prethopdna dva susreta kazao je da je njegov tim odigrao dvije jako dobre utakmice.

– Ali, te utakmice neće imati nikakve veze s ovom sada. Radnik ne može odigrati tri puta loše. Oni će željeti da pokažu da su imali loš dan. Nemam straha od protivnika, jedini strah mogu imati od svoje ekipe. Ako uđemo u utakmicu kao u srijedu onda nema straha, ne samo protiv Radnika, nego i protiv drugih – rekao je Petrović.

Srbijanski stručnjak je pohvalio igrače koji su “u ekipu ušli iz drugog plana i pokazali svoj kvalitet”.

– Ko će od njih igrati u prvih 11 sutra, vidjet ćemo. Večeras ću donijeti odluku, treba sačekati i današnji trening, ali smatram da tu neće biti puno promjena – rakao je Petrović.

Na njegovu inicijativu Uprava je vratila štopera Jadranka Bogičevića, o čijim je nastupima Petrović govorio veoma pohvalno.

– On je u svim ovim utakmicama odigrao jako dobro, za mene je on naš najbolji štoper. Drago mi je da Jadranko igra na jednom jako visokom nivou. Puno nam je pomogao, nadam se da će tako biti i u budućnosti – kazao je Petrović.

U svom obraćanju Bogičević je naglasio da su u svakoj utakmci jasni ciljevi ekipe Željezničara.

– Idemo na pobjedu. Jako dobro poznajemo Radnik. Ne možemo iznenaditi jedni druge. Sve je do nas kako ćemo se pokazati na terenu. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača doći do trijumfa – kazao je Bogičević.

Susret Željezničar – Radnik igra se sutra od 15 sati.